Cainele “Tiganu”

admin / noiembrie 27th, 2010/ Posted in: Cainele de vanatoare / Comentarii oprite

Acum mai bine de zece ani, poate si mai mult,  mergeam destul de des la vanatoare in Delta Dunarii, in zona Partizani la un prieten bun care avea un caine maidanez numit “Tiganu”.

Ce sa mai poti comenta cand vezi prima data in viata ta ca cineva umbla la vanatoare de pasaret cu un caine maidanez. Eu am mai vazut sumedenie de caini maidanezi folositi la vanatoarea de mistreti si cred ca este plin in tara de astfel de caini. Dar maidanez folosit la pasaret, adica balta si camp nu mai vazusem pana atunci.

Am tacut din gura si am mers la vanatoare.  Aici nu mica mi-a fost surpriza sa constat ca “Tiganu” se comporta ca un adevarat prepelicar scotocitor ridicand nenumarati fazani si potarnichi.

La balta deasemenea cainele scotocea in stuf cu mare tenacitate si aporta de mai mare dragul rata sau lisita din apa. Ba o data mi-a aportat si un bizam cu aceiasi pasiune si perseverenta.

Eu care la viata mea am trait numai printre caini de rasa si inca cu inalte pretentii dar justificate prin prestatia facuta, am avut nevoie de mai mult timp pentru a “digera” faptul ca un simplu maidanez face ce face la vanatoare.

Tot ce mai stiu este ca acel caine nu mai “este” de mai mult timp si ca in anii in care a participat la vanatoare in Delta Dunarii a facut deliciul nenumaratilor vanatori care l-au vazut la lucru si nu putini italieni  cu mare pasiune de vanatoarea in Delta au fost deasemenea impresionati de “Tiganu”.

Petru Didi Antonovici


Taguri: , , , , , ,

Comentariile sunt inchise.